Banner-Fitz-Gym-Aalsmeer

Wat er vandaag niet is,

kan er morgen zomaar zijn.

door Julia

rocket

#SAMENGROEIEN

Scroll

“You don’t lose if you get knocked down;
you lose if you stay down.” – Muhammad Ali

Fitz-Gym-Aalsmeer-Deboprojects

Al sinds begin der tijden opereren wij, Deboprojects, vanuit het motto #samengroeien. Gemakkelijk uit te spreken, maar de kunst zit hem in het uitvoeren ervan. Onze samenwerking met Fitz Fighting Gym is hier een absolute belichaming van. Deboprojects en Fitz Fighting Gym zijn groeipartners. Wij groeien onze spieren, Fitz zijn community; zo groeien wij samen. Eigenaar Fitz Lierop daagde ons, team Debo, uit om te komen kickboksen. Een beetje uitdaging; daar zijn wij niet vies van. Natúúrlijk zagen wij dat wel zitten. Op vrijdag 6 augustus om 17:15 stonden wij klaar vol goede moed en vechtlust, de rest is geschiedenis.

Fitz Fighting Gym is een trainingscentrum voor het beoefenen van kickbokstraining, krachttraining en conditietraining. Het is een unieke plek waar iedereen samenkomt: mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, ongetraind en afgetraind. Onder enthousiaste leiding van professionele trainers kun je er terecht voor een training voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Fitz-Gym-Aalsmeer-Deboprojects (1)

Fitz maakt geen onderscheid. Zo doen wedstrijdvechters gewoon mee met een zaktraining van recreanten. Iedereen traint samen, maar dan wel ieder op zijn eigen manier. De unieke samenstelling zorgt voor een familiaire sfeer, al neemt dat niet weg dat er wel keihard wordt getraind. De sfeer is uniek binnen de sport, het maakt een vechtsport als kickboksen gezellig en zelfs ontspannend. Fitz kent een open beleid: wil je meetrainen, dan is vooraf aanmelden niet nodig. Dat maakt de drempel laag en iedereen welkom. Er is plek voor iedereen.

Vrijdag 6 augustus was er plek voor ons: team Debo. Wij kregen een lesje kickboksen van Fitz. Ons team bestaat uit developers, designers en online marketeers. Dat klinkt als een onsportieve club, gelukkig is niets minder waar. Echter klinkt kickboksen volgens ons al snel als een ver-van-mijn-bed-show. Dat is iets waar wij, althans velen van ons, zich niet mee bezighouden; dat gebeurt op een grote afstand van ‘ons vak’. Toch hebben wij daarin groot ongelijk. De meesten zien kickboksen als enkel een krachtige full body workout. Echter werk je tijdens een kickboksles naast het trainen van je uithoudingsvermogen, balans, reflexen, coördinatie en spierkracht óók aan mentale aspecten. Door kickboksen leer je jezelf beter kennen; hoe je reageert op situaties, wat je valkuilen zijn, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe je hier positief mee om kunt gaan. Een sport als kickboksen biedt enorm veel mentale voordelen.

Fitz-Gym-Aalsmeer-Deboprojects (2)

Development, designen en online marketing hebben meer met kickboksen overeen dan vooraf doet vermoeden. Zo delen zij allen een belangrijk aspect: focus. Zowel binnen de boksring als aan het werkbureau wordt er gevraagd om een speciale focus. Focus op jouw tegenstander, focus op jouw doel. Er wordt gevraagd om een slimme tactiek. Even afdwalen met je gedachten is geen goed idee, het geeft de ander de mogelijkheid om toe te slaan en aan te vallen. En wat als dat gebeurt? In een kickboksles leer je om tijdens een bedreigende of stressvolle situatie niet in paniek te raken, maar juist te handelen vanuit focus, kracht en rust. Deze houding kan jou ook in het dagelijks leven helpen om makkelijker en effectiever met moeilijke situaties om te gaan.

De sport kickboksen biedt naast alle fysieke voordelen dus ook veel mentale voordelen. Denk aan het vergroten van je zelfvertrouwen. Het idee dat jij jezelf kunt verdedigen op momenten dat het nodig is, geeft jou een zelfverzekerd gevoel. Je bent sterk als het nodig is, zowel fysiek als mentaal. Je leert jezelf assertief op te stellen, grenzen te stellen en je leert voor jezelf op te komen in situaties waarin je je aangevallen voelt. Tijdens de kickboks lessen oefen je technieken die de angst voor het ontvangen van trappen en stoten verminderen; je leert incasseren. Je zult in het dagelijks leven merken dat je makkelijker over negatieve gebeurtenissen heen stapt. ‘Nee’ wordt door jou niet meer gezien als een afwijzing, maar als reden om te verbeteren.

Fitz-Gym-Aalsmeer-Deboprojects (3)

Fitz spaarde ons niet; we werden flink afgemat. Zo deden wij maar liefst honderd push-ups – wat voelde als honderdduizend – en ondervonden wij een flink buikspieren circuit. Er werd hard geslagen en geschopt tegen de bokszakken en vooral een heleboel zweet gevloeid. Na afloop stonden onze spieren in de fik. De spierpijn was te voelen tot in de handen – ja écht.

Fitz sloot af met een wijze les. Zo sprak hij uit: wat er vandaag niet is, kan er morgen zomaar zijn. Daarmee doelde hij niet op de aanname dat alles zomaar vanzelf gaat, maar wilde hij ons erop wijzen dat je overal in kunt groeien. Door jezelf dagelijks uit te dagen, zal je vandaag een beetje beter zijn dan dat je gisteren was. Laat ons dat nooit vergeten. Enkel door elkaar te blijven uitdagen kunnen wij #samengroeien.

Wil jij ook #samengroeien? Laten we een bakkie doen!

Samen lopen