Deboprojects - koffie - bonen

Rocket Fuel

De beste brandstof om écht #volgas te gaan!

door Julia

rocket

#samendrinken

Scroll

Al ruim een jaar is Joey onderdeel van het Debo-toppersteam. Laten wij nou het geluk hebben dat zijn vader, Jerry, de allerlekkerste koffie maakt; Jeronimo Speciality Coffee.

Deboprojects - Jeronimo - coffee (2)

Het speciaal bier onder de koffie. Speciaal voor Deboprojects maakte hij een passende koffieblend die geschikt is om de hele dag codes te kloppen, de mooiste designs te maken en de beste sparsessies te voeren. Met heerlijke smaaktonen van pure chocolade, noten, fruit, donkere karamel en zoethout is deze koffie heerlijk zoet en uitermate geschikt om zwart te drinken. Onze échte eigen koffieblend: Rocket Fuel.

Binnen team Deboprojects, kort Debo, wordt er koffie gedronken als water. Niets helpt ons de dag beter door dan een héérlijk bakkie pleur. Maar het éne bakkie is het andere niet, lang niet alle koffie is even lekker. Kieskeurig als wij zijn, waren wij dan ook niet helemaal tevreden over onze huidige koffie. Jerry had daar wel een oplossing voor; waarom maak ik niet een koffieblend die jullie wél lekker vinden? De éne koffie de andere niet. De oorsprong van de boon en de duur van het branden van de boon, heeft veel invloed op de smaakt van de koffie. “Reguliere koffie, die je kunt kopen in de supermarkt, wordt gemiddeld 2 tot 4 minuten gebrand, hierdoor krijgt de koffie een vlakke en bittere smaak.

”Jerry had daar wel een oplossing voor; waarom maak ik niet een koffieblend die jullie wél lekker vinden?”

De koffie van Jeronimo wordt daarentegen wel ruim 15 minuten gebrand.” Vertelt Jerry. “Door het lange branden komen er meerdere smaaktonen uit de bonen naar boven, waardoor de koffie een diepe en interessante smaak krijgt.” De Rocket Fuel blend van Jeronimo, met bonen afkomstig uit Uganda en Brazilië, is volledig Fairtrade. Dat vinden wij én Jerry erg belangrijk. Iedereen verdient een eerlijke bijdrage voor de producten die zij leveren, dat is een belangrijke boodschap om te vertellen vindt Jerry. “Van elke zak of pot koffie die ik verkoop gaat er een percentage naar een goed doel. Zo helpen wij mee aan de campagne ‘Malaria Free World’ en schenken wij aan voetbalscholen in Brazilië.” Samen groeien is een boodschap die niet enkel in Nederland begrepen wordt, maar ook internationaal relevant is.

Heb jij inmiddels ook al trek gekregen in een héérlijk bakkie Rocket Fuel? Onze échte Debo-koffie is ook gewoon voor jou verkrijgbaar! Kijk op www.jeronimocoffee.nl om onze héérlijke koffieblend te bestellen. Toe aan iets sterkers? Probeer dan Rocket Fuel+. Door een krachtigere boon is deze blend is net iets harder en scherper, geschikt voor de échte bikkels!

Wil jij samen met ons een rondje lopen? Meld je dan snel aan!

Samen lopen