ElkeMelk-Albert-Heijn-Deboprojects-qr-code-aalsmeer

Scan en vind je koe

Van welke koe komt jouw melk?

door Julia

rocket

#samengroeien

Scroll

Zoals ElkeMelk de koe de plaats geeft die zij verdient, doen wij dat bij onze klanten. En net zoals onze klanten, heeft elke koe een ander verhaal. En juist dit verhaal willen wij zó graag vertellen.

Het concept van boer Matthijs is uniek; binnen 10 minuten na de melkbeurt wordt de melk verwerkt en verpakt. Elke fles melk komt van een andere koe. De melk van Joke 64, Sneek 520 en Johanna 104 kan dezelfde dag nog in de winkel liggen. Hij werd voor gek verklaard, kreeg veel onbegrip van boeren. Banken hadden het idee dat ze in de maling werden genomen. Maar dat alles hield boer Matthijs niet tegen; ElkeMelk is een waar succes en inmiddels verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland.

Voor wie het concept nog niet kent: elke koe wordt apart gemolken en deze melk wordt verpakt in een eigen fles. Elke fles melk komt dus van een andere koe. De fles krijgt een eigen etiket met informatie over de koe en de smaak van haar melk. Op dit etiket vind je het vet-, eiwit-, en lactosegehalte van de melk plus de datum en tijdstip van het melken. Zo is bijvoorbeeld de melk van Sanne 37 heerlijk romig en uitermate geschikt voor opschuimen.

ElkeMelk (11)

De QR-code en commercial

De melk van boer Matthijs is anders dan alle andere melk in de supermarkt, wij van Deboprojects begrijpen dat. Zoals ElkeMelk de koe de plaats geeft die zij verdient, doen wij dat bij onze klanten. En net zoals onze klanten, heeft elke koe een ander verhaal. En juist dit verhaal willen wij zó graag vertellen.

Maar hoe kun je mensen duidelijk maken dat de melk zo anders is nog vóórdat zij het geproefd hebben? Daar hebben wij, samen met boer Matthijs, lang over nagedacht. Door een met je smartphone scanbare QR-code te ontwikkelen, die je bij de koe van jouw fles brengt, zorgen wij ervoor dat de klant in de winkel al kennis kan maken met de koe. Zo weten zij precies met wat voor melk zij te maken hebben. De klant scant de QR-code, vult de naam in van de koe en komt zo alles te weten over haar melk. In samenwerking met Gerjans hebben we een commercial geschoten om de QR-code voor te stellen.

Elke-Melk-Deboprojects-Aalsmeer

Het nieuwe koeienprint jasje

Ook de website hebben wij in een nieuw passend jasje gestoken. Als jouw verhaal uniek is, moet de website natuurlijk hetzelfde uiterlijk en gevoel hebben. Door veel informatie over de koeien en het melkproces op de website te vertellen, kunnen de klanten goed kennis maken met ElkeMelk en dat is voor boer Matthijs erg belangrijk. “De manier waarop de melk geproduceerd wordt is namelijk een hele precieze manier van werken en focus. Je moet net zoveel liefde hebben voor koeien als voor de melk die ze geven. Daar moet je hart liggen.” Aldus boer Matthijs. Wanneer je weet dat de koeien een goed bestaan hebben, smaakt de melk echt lekkerder.

Schermafbeelding 2021-07-29 om 12.28.03

Wil jij ook #samengroeien? Laten we een bakkie doen!

Samen lopen