Tijd voor jouw piratenschip

Tijd voor jouw piratenschip?

Heb de ballen

Column Floranews | Harm Koningen

rocket

#SAMENGROEIEN

Scroll

Harm Koningen heeft een column geschreven voor FloraNews. Maar eigenlijk is dit toepasbaar op veel branches. Vandaar dat wij hem breder willen trekken. Voel je dus vooral aangesproken als je jezelf en jouw bedrijf herkent in onderstaande column. En ”heb de ballen” om contact op te nemen en samen te groeien. 

Het gemiddelde bedrijf kan dan wel bezig zijn met mooie termen als ‘’100% digitalisatie’’, toch zie je maar weinig bedrijven die echt baanbrekend zijn op digitaal vlak. Bezig zijn met noodgedwongen digitalisatie, is naar mijn mening achter de horde aanlopen.

Digitaal innoveren? Doen! Betrek digitale experts bij jouw organisatie. Neem frisse en jonge mensen aan. Ervaren mensen die ‘’jong’’ denken. Of betrek een digitaal team bij jouw organisatie om vooruitstrevend te zijn op digitaal gebied.

Vanuit mijn ervaring binnen de sierteeltbranche kan ik gerust zeggen dat ik de term digitale innovatie/transformatie altijd wel een keer hoor. Maar bezig zijn met processen automatiseren is niet meer dan een ‘’must’’. Dat is werken aan je bestaansrecht. Echt ballen tonen, is je op digitaal vlak onderscheiden van de concurrentie, voor je klanten of je team. Try to be different.

Harm Koningen - sierteelt

Wijk eens af van de standaard digitalisatie en zeg JA tegen een creatief, en misschien op het eerste oog wat naïef, idee. Zolang het niet teveel geld gaat kosten, is het de moeite waard. Het brengt jouw organisatie in beweging en ik geloof er heilig in dat er iets onverwachts moois uit gaat komen.

Vertrouw op de digitale kennis van deze experts en zet in op de creativiteit van ‘’jonge’’ mensen. Ik zie het altijd als het piratenschip dat zich aansluit bij het grote logge-ship. Soms is het tijd om te pionieren, op avontuur te gaan en terug te komen met een vindingrijke schat. Als mkb-organisatie is het moeilijk om uit je vaste stramienen te komen. Daarom geloof ik erin dat elk bedrijf een ‘’piratenschip’’ vol met digitale experts nodig heeft.

https://floranews.com/nieuws/18787/Heb_de_ballen_%23blog.html