LinkedIn Debo

5 redenen

waarom jouw bedrijf écht een LinkedInpagina nodig heeft

rocket

#SAMENGROEIEN

Scroll

LinkedIn: het grootste zakelijke social media platform ter wereld. Studenten, bedrijven en andere professionals maken er steeds vaker gebruik van. Maar wat is LinkedIn? Hoe moet je LinkedIn gebruiken? En waarom is LinkedIn zo belangrijk voor jouw bedrijf? Wij vertellen je graag meer over de kracht van LinkedIn.

 

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is de grootste website ter wereld op het gebied van zakelijk netwerken. Het wordt beschouwd als social media platform dat vooral is gericht op professionals. Het doel van de makers van LinkedIn is om professionals over de hele wereld bij elkaar te brengen. Jouw profiel kan worden gezien jouw online visitekaartje: op LinkedIn kun je iedereen laten weten wat jij allemaal in huis hebt. Bovendien kun je door connecties te maken met andere professionals gemakkelijk een zakelijk netwerk opbouwen.

Debo-Secure-2022-Webshop (1)

Waarom moet ik LinkedIn gebruiken?

LinkedIn heeft een grote meerwaarde voor bedrijven en andere professionals. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een zakelijk netwerk komt namelijk altijd van pas! Naast het uitbreiden van je netwerk, biedt LinkedIn op zakelijk gebied nog véél meer voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

 

1. Bouw een relatie op met jouw klanten

Is jouw doelgroep actief op LinkedIn? Dan is het raadzaam om als bedrijf óók aanwezig te zijn op het platform. Zo kun je namelijk gemakkelijk in contact komen met jouw klanten. Door jouw kennis te delen, bedrijfsupdates te geven en interactie aan te gaan met jouw doelgroep, bouw jij een relatie op met jouw potentiële klant. En dat allemaal volledig gratis!

harm_remi

2. Kennis delen

Via een LinkedIn bedrijfspagina kun je gemakkelijk nieuws delen over jouw bedrijf. Op die manier blijven jouw volgers altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het belangrijkste is echter dat je via LinkedIn kennis kunt delen met je doelgroep. Wanneer je waardevolle kennis deelt – die de doelgroep in staat stelt om hun eigen problemen op te lossen – kan jouw bedrijf zich profileren als expert in het vakgebied. Zorg er wel voor dat de informatie die jij deelt informatief en educatief is, enkel dan is de informatie van meerwaarde voor jouw doelgroep.

 

3. Adverteren op LinkedIn

Een groot voordeel van een bedrijfspagina, is dat je daarmee kun adverteren op LinkedIn. Met een persoonlijk profiel is dit niet mogelijk. Zorg er daarom voor dat je ook als ZZP’er vanuit een zakelijk profiel communiceert naar jouw klanten. Een bedrijfspagina biedt jou de mogelijkheid om content te sponseren of een advertentie te maken. Op die manier kun je het bereik van jouw content aanzienlijk vergroten en kun jij de doelgroep zo specifiek mogelijk benaderen. Je kunt namelijk filteren op groepen, locatie, markt, functie, geslacht en leeftijd.

Debo - gemeentehuis - aalsmeer

4. Werknemers vinden via LinkedIn

Elk groeiend bedrijf heeft zo nu en dan nieuwe werknemers nodig. LinkedIn maakt dat voor jou extra makkelijk. Je kunt namelijk vacatures plaatsen op de daarvoor bedoelde carrièrepagina. Pas wanneer je een carrière pagina voor jouw bedrijf hebt aangemaakt – en hebt voorzien van jouw openstaande vacatures – kun je de vacatures uitlichten op jouw bedrijfspagina. Zo kunnen potentiële kandidaten gemakkelijk jouw vacatures bekijken en krijgen ze een idee hoe het is om bij jouw bedrijf te werken.

 

5. Ambassadeurs

Wie zijn eigenlijk de grootste ambassadeurs van jouw bedrijf? In onze ogen zijn dat altijd de werknemers. Wanneer één van jouw werknemers een persoonlijk profiel heeft op LinkedIn, dan zou hij of zij deze kunnen koppelen aan de LinkedIn bedrijfspagina van jouw bedrijf. Op die manier is het voor klanten gemakkelijk te zien wie er bij jou werkt en wie zij moeten aanspreken wanneer zij interesse hebben.

 

Wanneer begin jij aan jouw LinkedIn bedrijfspagina?

Hopelijk hebben wij jou in kunnen laten zien dat een LinkedIn bedrijfspagina écht van meerwaarde is voor jouw bedrijf. Kom eens langs voor een kopje koffie, dan kunnen wij samen met jou een passende LinkedIn strategie opzetten voor jouw bedrijf. Ben jij wél al in het bezit van een LinkedIn bedrijfspagina, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je ermee aan moet? Ook dan ben je van harte welkom!